marți, 30 noiembrie 2010
La mulţi ani, din cimitir, România !
La mulţi ani, stimaţi români, de ziua noastră ! La Galaţi, cei care organizează manifestările în cinstea acestui eveniment, au ales (ca de obicei) ca loc de desfăşurare Cimitirul Eternitatea. Stau şi mă întreb: e Ziua Naţională a Morţilor ? E foarte adevărat faptul că cei care şi-au dat viaţa pentru ţara în care trăim merită tot respectul nostru. Pentru asta avem Ziua Drapelului, Ziua Eroilor, Ziua Armatei, Ziua Veteranilor, 22 decembrie, etc. De ce oare trebuie să fim trişti şi de ziua noastră ? Ce căutăm în cimitir de Ziua Naţională ? Eu văd la americani, în fiecare an, parade pline de culoare şi de viaţă de 4 iulie. În fond, pentru asta au murit eroii, pentru ca noi - urmaşii - să ne bucurăm de viaţă ! Măcar o zi pe an, să avem o zi pentru cei vii ! De ce nu poate fi la Galaţi o parada aşa cum se face la Bucureşti ? Nu ştiu de ce, dar unora le place să transforme o zi de sărbătoare într-una de melancolie şi tristeţe. Parc-am fi un oraş de morţi care în anumite zile ies din mormânt şi îşi plâng de milă reciproc. Prea mult doar ne plângem eroii... Ar fi cazul să le demonstrăm că merităm jertfa lor şi să schimbăm aspectul ăsta de cimitir care ne acaparează toată viaţa.
luni, 22 noiembrie 2010
Cătălin Chelu - între zvonuri şi adevăr
Probabil, dacă presupusa mită dată de Cătălin Chelu nu ar fi fost adresată unui secretar de stat ca Fătuloiu ci doar unui funcţionar din linia a şaptea, acest subiect nu ar fi ajuns pe prima pagină a ziarelor sau principala ştire de la TV. Am citit şi auzit multe lucruri despre Chelu în aceste zile. Multe m-au făcut să zâmbesc pentru că am fost angajat la firmele lui Cătălin Chelu 10 ani. Nu voi căuta să-i dau la picioare acum când e în probleme, pentru că nu e stilul meu. Nu pot să spun ce fel de om este el, pentru că eu nu l-am cunoscut ca om ci ca patron. Ca patron era foarte schimbător şi foarte zgârcit. Zgârcenia este e caracteristică pe care chiar el şi-o recunoştea des. Am auzit despre alţi doi arestaţi în acest caz, Gabi Constantinescu şi Antonel Bunu, fiind catalogaţi de presă "oameni de afaceri". De fapt, ei au fost dintotdeauna angajaţii lui Cătălin Chelu. Gabi C are şi o legătură de rudenie cu Cătălin Chelu. Revenind la presupusa mită, la acel flagrant care din câte am auzit nu a avut loc, eu nu cred că a dat mită Chelu. Dintr-un simplu motiv, spus la început: e foarte zgârcit. Nu mă perpelesc eu de grija lui Chelu, că am multe să-i reproşez (şi alte câteva mii de fosşti şi actuali angajaţi), dar la cazul ăsta am dubii. Treaba e cam dubioasă. Miroase a făcătură, răzbunare sau a plan care nu a mers cum trebuia.
joi, 4 noiembrie 2010
30 %
30%. Acesta este procentul pe care vajnicii senatori din Parlamentul României l-au aprobat recent pentru a-şi suplimenta bugetul din 2011. În timp ce la populime se taie din salarii 25 % din cele 500 sau 100 de lei, iată că la unii se poate adăuga. Sunt curios dacă, în momentul votului din Senat, s-a găsit vreun ales uninominal care să le amintească colegilor senatori că alegătorii din colegiile lor o duc rău cu salariile şi cu viaţa în general, iar o mărire de buget în vreme de criză nu e indicată. Nu...Nici un ales uninominal n-a avut nici o palidă amintire pentru cei care i-au ales... Indiferent de culoarea politică, fiind vorba de salariile lor, de sumele lor forfetare, de deplasările lor, de maşinile lor - nici un ales uninominal nu a fost împotriva creşterii cu 30 %. Pot să pariez că în 2012, mulţi dintre aceşti aleşi uninominali vor reveni cu faţa temporar la plebe ca să mai agaţe un mandat... E trist şi grav, în acelaşi timp... Ce băiat de gaşcă era Vlad Ţepeş !
miercuri, 3 noiembrie 2010
„Fructe şi Seminţe, Roadele Pământului”, ediţia a VII-a, 5 noiembrie 2010, ora 13.00 Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi
Vineri, 5 noiembrie 2010, ora 13.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va avea loc vernisarea celei de a şasea ediţii a manifestării „Fructe şi Seminţe, Roadele Pământului”, în organizarea secţiei Grădina Botanică aparţinând instituţiei muzeale gălăţene. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere că plantele au frumuseţea lor aparte chiar şi toamna. Fructele şi seminţele sunt dovada vie a simplităţii şi frumuseţii naturii, caracteristici care vor ajunge, credem noi, la sufelete celor care vor veni la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi pentru a vedea… roadele Pământului. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5 – 26 noiembrie 2010, între orele 9.00 – 17.00.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)