marți, 6 decembrie 2011

ECLIPSĂ TOTALĂ DE LUNĂ pe 10 decembrie 2011 !


În data de 10 decembrie 2011 va loc o eclipsă totală de Lună care va fi vizibilă doar parţial din România. Această eclipsă mai poate fi observată din nord-estul America de Nord, Oceanul Pacific, Australia, Asia, estul Africii şi estul, centrul şi nordul Europei. Cu acestă ocazie, Observatorul astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va pune la dispoziţia publicului o serie de instrumente optice pentru observarea acestui eveniment astronomic. Eclipsa totală de Lună din 10 decembrie 2011 va avea loc în următoarele momente (ora oficială de iarnă a României): Intrarea Lunii în penumbră 13h 33m 32s
Începutul eclipsei parţiale 14h 45m 42s
Începutul eclipsei totale 16h 06m 16s
Faza maximă 16h 32m 56s
Sfârşitul eclipsei totale 16h 57m 24s
Sfârşitul eclipsei parţiale 18h 17m 58s
Ieşirea Lunii din penumbră 19h 30m 00s
Din nefericire în seara zilei de 10 decembrie 2011, în România Luna va răsări începând cu ora 16 şi 23 de minute, moment în care astrul nopţii se va găsi deja de mult timp în conul de umbră al Pământului, iar din aceste motive vom putea observa la Galaţi doar sfârşitul acestei eclipse totale de Lună. La Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi publicul este invitat să urmărească acest fenomen începând cu ora 16.00. Preţul de intrare la Observator va fi de 3 lei / persoană.

luni, 28 noiembrie 2011

BREAKING NEWS... DIN NOU !


Cu siguranţă, astăzi - 28 niembrie 2011 - TOATE televiziunile de ştiri din România ne vor bombarda cu BREAKING NEWS din 10 în 10 secunde vizavi de şefia Senatului din Parlamentul României. Acum 3 minute am dat doar câte 2 secunde pe Realitatea şi pe Antena 3 şi m-am convins că toata ziua doar despre asta se va vorbi de parca ar fi cine ştie ce mare eveniment. Personal, îmi bag picioru în chestia asta, având în vedere că ceea ce se întâmplă este fix interes politic al celor implicaţi, în nici un caz ineteres naţional de care să depindă nivelul de trai al românilor. Voi încerca să mă ocup de ceva creativ, având o zi liberă. Creativ ar fi să fac nişte ţinte cu figurile prolifice ale politicenilor ipocriţi şi nesimţiţi din România dar cred că nu mi-ar ajunge o singură zi liberă pentru asta. Aşa că o să mă odihnesc puţin şi o să mă doară la bască de toate BREAKING NEWS-urile de astăzi !

joi, 24 noiembrie 2011

Expoziţia foto "Nestemate din adâncuri" de la Tecuci


Joi 17 noiembrie 2011, la Biblioteca Municipala “Stefan Petica” Tecuci a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografii “Nestemate din adâncuri” ,realizată de artistul fotograf Mihail Cristian Rachieru. Sunt expuse 33 de fotografii care aduc în faţa publicului frumuseţea şi expresivitatea mineralelor. Exponatele din fotografii fac parte din colecţia particulară de minerale deţinută de Vasile Dănăilă Pazvante, cel care transformat Parcul Central din Tecuci într-o adevărată oază de frumuseţe.

vineri, 11 noiembrie 2011

11.11.2011

11.11.2011: o zi din calendar care trebuia să vină oricum. Aşa cum a venit şi anul 2000 şi nu s-a petrecut nici un sfârşit al lumii. Superstiţiile astea care anunţă iar şi iar sfârşitul lumii mă lasă rece. Pot să fiu sigur că astăzi, ca şi mâine, nu se va schimba nimic din viaţa mea. Totul va fi la fel. Sunt foarte sigur că voi avea parte de aceeaşi mulţi ipocriţi în jurul meu, mulţi oameni făţarnici, care vor continua să se expectoreze penibil mult timp de acum înainte. Sfârşitul poate veni pentru oricine, oricând - nu este nevoie de o dată specială. Pot să zic faptul că 11.11.2011 este pentru mine un început proaspăt. Alături de cei dragi mie, alături de cei pe care ştiu că îmi sunt cu adevărat prieteni. Uneori realizezi că eşti minţit în faţă după prea multă vreme şi îţi vine greu să accepţi asta. Important este să fii optimist, bucuros că ai lângă tine perechea pe care o iubeşti şi care te iubeşte... Şi să mergi mai departe. Uneori îţi dai seama că nu există sfârşit ci doar început.

marți, 8 noiembrie 2011

Rest in peace, JOE FRAZIER...


Pe 7 noiembrie 2011, adica ieri, a incetat dein viata Joe Frazier, unul din cei mai mari campioni mondiali la box profesionist, categoria grea. Un mare sportiv, care a facut din box un spectacol alaturi de George Foreman sau Muhammad Ali (alias Cassius Clay). Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Joe Frazier, care suferea de cancer la ficat, a decedat, luni, la vârsta de 67 de ani. Fostul campion mondial la categoria supergrea, George Foreman, i-a urat, luni, pe contul sau de Twitter, lui Joe Frazier, dupa ce a aflat de decesul acestuia, "noapte buna", si a spus ca îl iubeste pe fostul sau rival din ring.
Frazier s-a nascut la 12 ianuarie 1944, la Beaufort, Carolina de Sud, si a fost crescut de familia lui la o ferma. Înainte sa treaca la profesionisti în 1965, Frazier a avut o cariera de amator prolifica, devenind campion olimpic în 1964, la Tokyo, finala ce a câstigat-o cu o accidentare la degetul unei mâini. Joe Frazier si-a început cariera cu 29 de victorii consecutive, reusind sa devina pentru prima data campion mondial al greilor în 1970, dupa ce l-a învins pe Jimmy Ellis în cinci reprize.


Cel mai glorios moment al carierei lui Frazier ramâne primul meci cu Muhammad Ali, când a reusit sa-i administreze si prima înfrângere campionului mondial ce îi fusese retras titlul pentru ca nu a acceptat sa se înroleze în armata americana. Cele trei meciuri dintre Joe Frazier si Muhammad Ali din anii '70 au ramas în amintirea fanilor boxului ca unele dintre cele mai mari batalii din acest sport. Dupa "Meciul secolului", din 1971, au urmat alte doua lupte, în 1974 si 1975, ambele câstigate de data aceasta de Muhammad Ali. Ultima, lupta de la Manilla, a devenit un meci de box de referinta pentru sport în general. În runda a 15-a, desi era aproape orbit dupa loviturile încasate de la Ali, Frazier îl implora pe arbitru sa-l lase sa continue lupta. Pâna la urma, antrenorul sau, Eddie Futch, l-a retras din lupta.

Rest in Peace, Joe Frazier...

luni, 7 noiembrie 2011

Toamna pe uliţă...

A venit toamna de ceva vreme dar abia de puţină vreme natura a început să se îmbrace în culorile acestui frumos anotimp. Mergând prin Grădina Botanică din Galaţi, am surprins aceste imagini de toamnă, pe care vă invit să le priviţi şi, de ce nu, să visaţi puţin cu ochii deschişi.







miercuri, 2 noiembrie 2011

Vernisaj expozitia "CHIHLIMBARUL, varietate si culoare", vineri 4 noiembrie 2011, ora 13.00, la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati


Vineri, 4 noiembrie 2011, cu începere de la ora 13.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, va fi vernisată expoziţieia temporară „CHIHLIMBARUL, varietate şi culoare”, manifestare organizată în colaborare cu Universitatea Bucureşti - Facultatea de Geologie şi Geofizică - Departamentul de Mineralogie şi Muzeul Chihlimbarului din Colţi – jud.Buzău . Vizitatorii vor putea admira 61 piese de chihlimbar şi varietăţi de rumanit, copalit, succinit, moldavit, almasit şi simetit, dar şi bijuterii confecţionate din chihlimbar. Piesa de rezistenţă a expoziţiei o constituie una din cele mai mari varietăţi de Rumanit din lume, care provine din zona Buzăului şi face parte din colecţia Muzeului Chihlimbarului din Colţi: o pepită de 3,480 kg, de culoare “ambră arsă”, cu formă ovoidă şi cu striaţii verticale pe întreaga suprafaţă. Rumanitul are numeroase crăpături, întocmai ca un geam spart, care produc efecte de optică deosebite. Organizatorii au pregătit şi o surpriză pentru vizitatori, în primele trei zile ale expoziţiei, 4-6 noiembrie 2011, fiind prezenţi la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi membrii grupului Mineralia, de la Baia Mare şi Tulcea, care vor comercializa diverse produse minerale, de la chihlimbar brut şi până la bijuterii confecţionate din chihlimbar. Cu siguranţă prezenţa acestora se va bucura de succes în rândul gălăţenilor având în vedere că despre chihlimbar se spune că are efecte terapeutice benefice corpului uman. Chihlimbarul a fost mult timp numit „piatra magică din timpuri stravechi”, datorită eneficilor pe care le aveau oamenii care îl purtau. Un cadou mic, de la o piatră de chihlimbar brut sau o bijuterie, poate constitui o bucurie mare pentru persoanele dragi. Expoziţia „CHIHLIMBARUL, varietate şi culoare”, va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în perioada 4 noiembrie 2011 – 15 februarie 2012.

miercuri, 19 octombrie 2011

Expoziţia "Regina Toamnei, Crizantema", ediţia a IX-a, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi


Vineri, 21 octombrie 2011, cu începere de la ora 12.30, Secţia Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va vernisa cea de a IX-a ediţie a expoziţiei temporare, „Regina Toamnei, Crizantema”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa gălăţenilor frumuseţea şi gingăşia acestei flori minunate – crizantema. Timp de trei zile Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va deveni un adevărat rai al crizantemelor ! Aproximativ 20 expozanţi de profil vor fi prezenţi la această ediţie a „Reginei Toamnei, Crizantema”, naturaleţea florilor îmbinându-se armonios cu meşteşugul artei populare şi artizanale.



Trebuie amintit faptul că această manifestare este una cu vânzare. Programul de vizitare, pe perioada de desfăşurare a expoziţiei, este între orele 09.00 – 17.00. Expoziţia va fi deschisă în perioada 21 – 23 octombrie 2011 la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

marți, 18 octombrie 2011

Pădurea dintre satele Adam şi Ghingheşti moare încet şi sigur...

Problema este că pădurea despre care vă voi vorbi în cele ce urmează nu moare de bătrâneţe. Nici din cauza vreunui meteorit care să se fi prăbuşit acolo aşa cum s-a întâmplat în Siberia. Pădurea moare de mâna omului prin intermediul drujbelor... Mare parte din copilărie mi-am petrecut-o în satele Adam şi Ghingheşti, jud.Galaţi, de unde sunt originari părinţii mei. Cele mai frumoase vremuri ! Pentru cine nu ştie, este o zonă frumoasă unde, înainte de Revoluţie, Ceauşescu avea o cabană de vânătoare, la Stroiu. Nu vă mai spun că din cauza asta, în zonă, erau mulţi mistreţi sau căprioare pentru ca tovarăşul să aibă ce împuşca. Tot aici este şi Mânăstirea Adam, cu o vechime de peste 400 ani. O altă atracţie a zonei o constitue, cred eu, pădurile care se întind aici pe suprafeţe generoase. Din păcate, în prezent aceste suprafeţe generoase s-au împuţinat vizibil după Revoluţie. În ultima vizită pe care am făcut-o la Adam şi Ghingeşti, în septembrie 2011, am rămas uluit să văd că pădurea care o ştiam eu dintre Adam şi Ghingheşti s-a micşorat cu mai mult de 60% din cât o ştiam eu de prin 1996. Din câte ştiu, după Revoluţie, unii localnici au primit parte din acestă pădure, prin revendicare. Şi, ce face românul când are pădure ? O taie cu drujba... Ceea ce a crescut în peste 100 sau 200 ani a fost pus la pământ în maxim 10 ani... Era o vorbă pe vremuri, când turcii ne tot cotropeau: "Codru-i frate cu românul"... Oare ? Acum sigur codrul nu este deacord cu chestia asta. Vă las să admiraţi în câteva fotografii ce a mai rămas din pădurea dinspre Adam şi Ghingheşti şi să vedeţi urmele "inteligenţei" umane după ce unii s-au trezit proprietari pe pădure...

Nu-i aşa, că e frumoasă PĂDUREA ?


Căprioare n-am mai văzut prin pădure dar pe un gândac "Ochiul Domnului" (Pyrrhocoris apterus) l-am fotografiat de parcă ar fi vegheat ca pădurea să nu mai fie tăiată.


Pădurea este viaţă !


La intrarea în pădure, dinspre Adam, deja se văd dovezi ale "inteligenţei" umane...


Pe vremuri aici era pădure, acum zici că eşti în Africa...


Sezon deschis pentru dat cu drujba !


Pe aici au trecut drujbele... În fundalul copacilor tăiaţi erau, odată, mulţi copaci... Erau...


Noroc ?


Concurenţă mare între producătorii de bere în pădurea Adam...


Intrarea în pădurea dinspre Ghingheşti, ce a mai rămas...

duminică, 16 octombrie 2011

"Rusificarea" continuă în Republica Moldova :)))


Fotografia este făcută în raionul Cahul din Republica Moldova, în data de 15 octombrie 2011. Mă aflam în zona pieţei din Cahul şi am observat această reclamă tip "călăreţ". Mi-a atras atenţia cuvântul "Rusificare" ! Fiind vorba de o reclamă la o firmă care se ocupă cu service-ul la telefonia mobilă mi-am dat seama până la urmă că "rusificarea" se referă la schimbarea limbii folosite în meniul de la un telefon mobil, în nici un caz despre alinierea cu forţa la limba rusă a unui popor anume, în acest moldovenii de peste Prut. Fraţii noştri de peste Prut folosesc în vocabularul lor multe cuvinte sau expresii care pentru noi, de multe ori, au un cu totul alt sens - mai hazliu, chiar dacă pentru ei e ceva obişnuit. Dacă e să ne gândim cât de puternică a fost influenţa sovietică în Moldova, folosirea acestui cuvânt - "rusificare" într-o reclamă (ironia sorţii)poate să denote că moldovenii încă mai au în subconştientul lor urme ale ocupaţiei ruseşti. Vă daţi seama cum ar fi ca un service de telefoane mobile din Harghita sau Covasna să scrie pe o reclamă "Românizare" ?

miercuri, 12 octombrie 2011

Expoziţie de pictură biomecanică la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi


Vineri, 14 octombrie 2011, cu începere de la ora 13.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „INTERFERENŢE”, a tânărului artist plastic Aldyn. Pe numele său adevărat, Dănăilă Alexandru Adin, artistul vine în faţa publicului cu o modalitate de pictură mai puţin cunoscută, biomecanismul. La cei 23 ani ai săi, Aldyn expune în cadrul acestei expoziţii nouă tablouri care reflectă o gândire vizionară şi un cult al depăşirii realităţii prin sfera conştiinţei. „Constelaţie în chip dezintegrat”, „Merimorfa 27”, „Merimorfa 45”, „Umberto Eco”, „Metamorfoză”, „Eva decăzută”, „Sephia” – sunt câteva din denumirile lucrărilor care vor fi expuse în INTERFERENŢE. Născut la Galaţi, Aldyn este pasionat de pictură, literatură, muzică şi sculptură. Pictura lui este influenţată de curentul realismului, suprarealismului şi, în special, de curentului biomecanismului. Prima sa lucrare biomecanistă a fost Eva decăzută, realizată în anul 2007. A fost primul pas pe care Aldyn l-a făcut în cadrul acestui curent super-tehnologizat. În tablourile sale artistul spune că este influenţat de către pictori precum Salvador Dali sau H.R.Giger. Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, cuvântul „interferenţă”, la plural interferenţe, provine din franţuzescul „interference” şi presupune o „întâlnire, încrucişare sau combinare a două sau mai multe fenomene, întâmplări, fapte”. Expoziţia de pictură „INTERFERENŢE” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în perioada 14 octombrie 2011 – 10 februarie 2012.

vineri, 16 septembrie 2011

Omizi - Caterpillars

Omizile, pe cât de dăunătoare sunt pentru plante în această perioadă de toamnă, pot fi şi excelente modele pentru pozat. Fără să ştie, bineînţeles ! Vă prezint în cele ce urmează câteva asemenea "modele" surprinse în acţiune într-o scurtă vacanţă pe care mi-am petrecut-o în nordul Moldovei.








vineri, 26 august 2011

Dan Tanasa, românul care deranjează pentru că este român



Pe Dan Tanasa l-am cunoscut pe blogosferă... Întâmplător... Tind să cred că, totuşi, nimic nu este întâmplător pe lumea asta. Am început să citesc blogu-ul său şi, treptat, am început să văd că în România românii sunt minoritari. În Harghita şi Covasna. Dan Tanasa scrie despre abuzurile comise în timp în judeţele Covasna şi Harghita de către autorităţile locale, de etnie maghiară. Jurnalist abil, Dan Tanasa, nu lasă nici un abuz nesemnalat pe blogul său, http://tanasadan.blogspot.com/ . Articolele sale incisive se pare că deranjează pe cei vizaţi. Recent,la Sfântul Gheorghe - localitatea din care este originar Dan, s-a petrecut un eveniment care a depăşit cu mult bunul simţ şi mai ales legile acestei ţări. Primalul acestui oraş, Antal Arpad Andras (şi preşedinte UDMR la Sfântu Gheorghe), s-a deplasat la locuinţa acestuia unde i-a admonestat părinţii asupra faptului că ceea ce face fiul lor nu e bine şi că ar trebui să se liniştească. Intimidare grosolană care te duce cu gândul la ce va urma. Bătaie, incendiere, asasinat ? Este inadmisibil ca până acum autorităţile române să nu se fi seizat... Voi reproduce mai jos un comunicat de presă dat de Dan Tanasa pe 18 august , în urma acestui incident.

COMUNICAT DE PRESĂ
Doresc să aduc în atenția opiniei publice faptul că mă declar stupefiat de abuzul grosolan săvârșit de domnul Antal Arpad Andras, primar al municipiului Sfântu Gheorghe și președinte al UDMR Sfântu Gheorghe, prin faptul că s-a deplasat la domiciliul părinților mei pentru a-i trage la răspundere pentru activitatea civică a subsemantului de avertizare publică asupra încălcării legii, în județele Covasna și Harghita, de către autoritățile publice locale controlate de UDMR. Este inadmisibil amestecul familiei și amenințarea membrilor familiei mele pentru o activitate civică. Fapta primarului Antal Arpad Andras înclină între un abuz securistic și comportamentul autorităților maghiare din perioada feudală în care familiile românilor ardeleni care luptau pentru drepturile românilor oprimați erau supuse la intimidări. Subliniez cât se poate de clar faptul că dacă asemenea situații se vor mai repeta sau se va ivi orice situație de presiune, șantaj sau intimidare la adresa membrilor familiei mele sau asupra subsemnatului, din partea oricui, mă voi adresa instituțiilor naționale și internaționale. Atrag atenția public liderilor din Covasna și Harghita ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania asupra faptului că îi fac răspunzători pentru instigarea extremei drepte maghiare împotriva mea dacă mai continuă să mă mai calomnieze și să îmi mai pronunțe numele meu pe bloguri, în conferințe de presă sau sedințe de consilii locale sau județene. Pun în vedere celor deranjați de activitatea mea de avertizor public faptul că controlul civic asupra autorităților și instituțiilor publice este o valoare a democrației și a statului de drept, iar acțiunile mele vizează încălcări ale legilor și nu persoane. Este evident faptul că dacă autoritățile publice din Covasna și Harghita vor respecta legea, iar demnitarii și funcționarii publici vor respecta jurământul depus la instalarea în funcție, activitatea mea de avertizare publică nu va mai avea obiect.

Dan Tanasă, 18 august 2011
Madrid
http://tanasadan.blogspot.com/

marți, 23 august 2011

Ultimul 23 august aniversat de Ceauşescu

Cine a apucat vremurile dinainte de 1989, ştie ce înseamnă 23 august ! Cei mai tineri privesc cu detaşare şi probabil râd când aud unele povestiri despre acele timpuri... Am fost şi eu şoim al Patriei sau pionier şi nu voi uita niciodată momentele acelea. Nu regret acele vremuri, nu îmi pare rău că am trăit şi în comunism. Pur şi simplu îmi amintesc de copilăria mea. Să nu credeţi că am iubit comunismul, chiar detest răul pe care acesta l-a produs multor oameni. Totul pare ireal când îmi amintesc de acele vremuri, nici nu-mi vine să cred că am trăit ca atunci... Pentru vremurile care au trecut, iată ultimul mesaj adresat de Ceauşescu la aniversarea zilei de 23 august 1989.


vineri, 19 august 2011

Şi statuile se revoltă, nu-i aşa ?


Dacă şi trecutul nostru începe să se revolte în faţa incompetenţei de care dau dovadă mulţi dintre actualii noştri aleşi locali, atunci situaţia din Galaţi e cu adevărat una de te face să spui "Dă, mamă, cu biciu-n mine!". Statuia lui Ion C. Brătianu de la Elice s-a oripilat de groapa fără sfârşit care se astupă şi se destupă cu frenezie de către firmele private mâncătoare de bani publici. Liniştea înaintaşului nostru a fost tulburată de o macara contemporană care nu are ce căuta în preajma acestuia. Cel puţin mie, acestă fotografie, îmi arată concret imaginea trecutului glorios rprezentată de I.C.Brătianu şi pe cea a prezentului decăzut la rang de cârlig de macara mâncătoare de bani. O tempora, o mores !

luni, 15 august 2011

Nicolae Botgros şi Lăutarii, concert de neuitat la Galaţi !

În data de 14 august 2011, la Galaţi, a avut loc un concert extraordinor susţinut de Nicolae Botgros şi Lăutarii, în cadrul Festivalului Interetnic al Euroregiunii Dunărea de Jos, în organizarea Consiliului Judeţului Galaţi. Timp de aproape trei ore, peste 3000 de gălăţeni s-au bucurat de frumuseţea, profesionalismul şi virtuozitatea lui Nicolae Botgros !







Bine aţi venit pe blog-ul meu !

Fotografia mea
Galati, Romania
Salutare , prieteni !
Powered By Blogger