În perioada 2 - 5 aprilie 2009 Planetariumul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va da startul manifestării-maraton, intitulată „100 de Ore de Astronomie”, acţiune înscrisă în cadrul „Anului Internaţional al Astronomiei, 2009”. Trebuie subliniat faptul că această manifestare va fi una care se va desfăşura la nivel global. Mii de de centre ştiinţifice şi de entuziaşti ai astronomiei de pe toată planeta vor organiza sesiuni de observaţii prin telescop, expoziţii, spectacole speciale şi multe altele. La Galaţi, Planetariumul îşi va deschide porţile pentru toţi iubitorii de astronomie, punând la dispoziţia acestora toate telescoapele astronomice aflate în dotarea secţiei. Vor fi organizate atât obseravaţii de zi, în intervalul 9.00 – 19.00, cât şi de noapte, în intervalul 19.00 – 24.00. Unul din obiectivele cheie ale proiectului 100 de Ore de Astronomie este acela de a înregistra un număr cât mai mare posibil de persoane care să privească printr-un telescop, aşa cum Galileo Galilei a făcut-o pentru prima dată cu 400 de ani în urmă. Tot pe 2 aprilie 2009, începând cu ora 19.00, la Planetariumul gălăţean va fi inaugurată foto-expoziţia intitulată « Descoperă singur Universul » - o expoziţie care va fi permanentă în holul Planetariumului. Programul observaţiilor astronomice de la Planetariumul gălăţean, în perioada 2 – 5 aprilie 2009, la acţiunea « 100 de Ore de Astronomie » este următorul :
- orele 9.00 – 19.00: observaţii solare; proiecţii multimedia în Planetariu; prezentări diverse şi filme de astronomie pe plasma din observatorul astronomic; transmisii live de pe internet de la observatorele astronomice din lume;
- orele 19.00 – 24.00: observaţii nocturne(lunare, planetare şi deep-sky); proiecţii multimedia în Planetariu; prezentări diverse şi filme de astronomie pe plasma din observatorul astronomic; transmisii live de pe internet de la observatorele astronomice din lume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu