joi, 27 mai 2010

TRAIAN

Traian. Nume propriu, care are multe semnificaţii. În primul rând, are o semnificaţie istorică, Traian fiind unul din cei mai cunoscuţi împăraţi ai Imperiului Roman. Traian a fost şi cel care în 1906 a realizat primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decât aerul. Acesta este trecutul, faţă de care am tot respectul. Cu prezentul, din păcate, sunt ceva probleme. Traian - cel contemporan, a devenit sinonim cu Băsescu, preşedintele "goldenşpriţ". Sau cu Decebal Remeş, ministrul "caltaboşi". Şi, exemple de "vajnici" conducători ai prezentului, sunt multe. Mai este , însă, un Traian pe care l-am descoperit recent. Un Traian care trăieşte în prezent cu adânci rădăcini în trecutul de dinainte de 1989. Acest Traian din prezent pozează acum într-un ziarist integru de la Galaţi, imparţial şi incisiv vizavi de corupţie, neatârnat politic... Sub alt nume, este unul din cei care dau lecţii de democraţie celor mai tineri, care strigă sus şi tare despre nedreptate sau despre fapte pe care el le "demască" în ziarul lui. Acest Traian a scris şi despre mine lucruri care m-au durut la vremea respectivă, pentru că mă cunosc cu Traian şi credeam că şi el mă cunoaşte. Rădăcinile din trecut ale acestui Traian au scos la iveală, după ani mulţi, imaginea sa de dinainte de 1989. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a dezvăluit că acest Traian a fost recrutat de Securitatea comunistă în noiembrie 1976, primind numele conspirativ "Traian" şi s-a pus imediat pe treabă. CNSAS a descoperit că pentru notele informative date, "Traian" a fost recompensat de Securitate cu sume cuprinse între 150-200 de lei, plăţile fiind probate de chitanţele aflate în dosarul de reţea.
Pe baza notelor primite de la "Traian", Securitatea a deschis dosare de urmărire informativă împotriva mai multor persoane. Nu vreau să fac o vânătoare de vrăjitoare, de aceea nici nu dau numele adevărat al lui "Traian". Vreau doar să zic un lucru: Să-ţi fie ruşine, "Traian" !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Traian ? Spune-i direct pe numele adevarat: GELU CIORICI !!! Un mare farsor, un turnator nenorocit, un jeg uman... Culmea e ca tocmai el il critica pe Florin Paslaru ca ar fi fost turnator la securitate...

Bine aţi venit pe blog-ul meu !

Fotografia mea
Galati, Romania
Salutare , prieteni !
Powered By Blogger