vineri, 22 iulie 2011

Grecia, miliardele de euro şi România


158 miliarde de Euro a primit aseară Grecia ca ajutor din partea Uniunii Europene pentru, cică, să nu intre în colaps economic, evitându-se astfel, tot cică, şi derapajul economiei întregii Uniuni Europene. Asta după ce anul trecut alte 109 miliarde de euro au fost pompate tot în Grecia, tot pentru acelaşi motiv. În viitor, tot în Grecia, vor mai intra alte câteva miliarde de euro, tot de la Uniunea Europeană şi FMI, tot pentru a se evita intrarea în colaps. În Grecia, spun analiştii, economia este cu totul aparte. Grecia este în UE dar cică acolo este o debandadă totală care a dus la acestă situaţie. Salariul minim la greci este de 2000 de euro pe lună. În România minimul este de aproape 200 de euro. Ştie toată lumea de revoltele care au fost anul ăsta la Atena. O bună perioadă de vreme chiar i-am admirat pe greci pentru unitatea lor. Până săptămâna trecută şi până aseară. Săptămâna trecută, la Atena vreo câteva sute de taximetrişti au blocat traficul pentru că... Pentru că se luase decizia de a se liberaliza profesia de taximetrist sau afacerea asta. Adică, până acum doar grecii aveau voie să facă taxi în Grecia. Eu ştiam că în UE se practică economia de piaţă nu monopolul. Adică, acum şi noi românii vom contribui la cele 300 miliarde plătite Greciei până acum iar ei grecii vor beneficia de aceste condiţii privilegiate. Că aşa vrea UE. În acest timp, nouă românilor, ni se impun condiţii draconice pentru nişte împrumuturi de la FMI de doar 2-3 miliarde de euro. Salarii scăzute, oameni daţi afară, pensii tăiate, etc. Ştiţi ce a zis Sarkozy aseră după "decizia istorică" ? Cică este o decizie luată doar pentru Grecia, nici o altă ţară nu va mai beneficia de ajutor în caz de colaps. Bine, el uitase să spună că la pachet cu Grecia au mai fost pompaţi alţi bani în Irlanda şi Portugalia. Stau şi mă întreb: suntem proşti sau fraieri ? Ăştia îşi bat joc de noi se ne iau la mişto ? Deci ăia în Grecia fură de 100.000 de ori mai mult decât politicienii noştri şi sunt trecuţi cu vederea. Ei nu strâng cureaua, noi da. E clar că suntem consideraţi ruda mai fraieră din Uniunea Europeană. Eu cred că dacă noi, ca popor, nu vorbesc de politicieni, am avea cohones şi am ieşi în stradă aşa cum fac grecii la orice mizilic, poate ar fi alta situaţia. Până atunci vom mânca răbdări prăjite, ne vom răcori cu o bere Faleza şi vom aştepta alegerile din 2012 când toţi politicienii noştri vor avcea doar lapte şi miere la gură. În cap vor avea doar prostii de genul să mai prindă un mandat de patru ani în care să huzurească pe spatele fraierilor mulţi de alegători. Şi ce îşi pune în cap un politician român, reuşeşte. E amiţios când vine vorba de propria persoană. Elefteriaaaaa !!!

4 comentarii:

Calul Troian spunea...

Să fac ceva pe UE, Grecia şi Germania !!!

Ando spunea...

lasa-i pe greci, zi de romani

Lucian B. spunea...

M-am tot săturat să aud lumea criticând România(nu că tu o faci)până la renegarea naţionalităţii. Ne place să ne împroşcăm cu mizerii singuri fără a vedea realitatea. Tot timpul spunem că vrem ca ceva să fie făcut, că ne-am săturat, dar noi ce facem pentru ţară?... afară de umbră ţărânei sau de persiflări ieftine. Cred că e dificil, dar se poate! Dovada există... România, cât de săracă e, nu e în acelaşi rahat precum Grecia, Spania, Irlanda şi care or mai fi. Aşa băşinoşi şi furaţi, cum ne credem, mergem, încă, drept.
PS: Felicitări pentru blog! O să vizitez mai des.

Florin Matei spunea...

Asa este, Lucian ! Nu trebuie sa ne fie scarba de Romania ci de cei care conduc Romania si de cei care o fac de rusine prin faptele lor... Toate popoarele au uscaturi, chiar daca unii nu vor sa recunoasca asta... Exemple ? Atentatul din Norvegia, violentele din Londra, oamneii impuscati la intamplare in USA... Problema e cu ce facem pentru tara... E dificil, s-a ajuns la un nivel in care daca vrei sa faci ceva bun, daca esti corect, esti dat la oparte sau marginalizat... E greu sa mai ai speranta ca poti sa faci ceva bun in Romania, corect fiind... Sunt prea multi cei rai si hoti... E o stare de fapt la care contribuie atat cei care ne conduc, autoritatile de stat dar, din pacate, si multi dintre cetatenii din Romania...

Bine aţi venit pe blog-ul meu !

Fotografia mea
Galati, Romania
Salutare , prieteni !
Powered By Blogger