
joi, 30 aprilie 2009
Ziua Astronomiei la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati - 2 mai 2009

vineri, 24 aprilie 2009
Expoziţie de reptile vii la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

Începând din data de 24 aprilie şi până pe 28 mai 2009, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va putea fi vizitată o inedită expoziţie de reptile vii. Este vorba de peste 100 de exemplare din peste 70 specii de reptile, reunite într-o colecţie particulară ce aparţine domnului Florin Sârb din Bucureşti. Vizitatorii vor putea vedea aici şerpi boa, cobre, anaconde, vipere asiatice, vipere africane, şerpi cu clopoţei, şerpi regali, scorpioni, paianjeni, ţestoase, etc. Trebuie amintit faptul că domnul Florin Sârb este originar din Braşov şi de la pasiunea sa pentru reptile a ajuns acum zece ani să aibă această colecţie de reptile exotice, unică în ţară. Preţul unui bilet este de 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.
joi, 23 aprilie 2009
Totuşi este prostie multă în lume...
Urăsc prefăcătoria, oamenii duplicitari şi linguşitori, ipocrizia, infatuarea, hoţia, nesimţirea din cartiere, răutatea, mâncătoria de fund, bârfa, beţele în roate, nemunca şi, cel mai mult, urăsc prostia. Sunt momente în care îţi doreşti tendenţios de mult ca prostia să doară. Dar, precum dorinţa de a câştiga la Loto, acest lucru nu se întâmplă... Prostia este considerată o caracteristică negativă de unii şi pozitivă de alţii. Bineînţeles, este pozitivă pentru proşti. La aceşti indivizi lumea se împarte în oameni pe care îi plac şi pe care nu-i plac. Automat, cine nu este în graţiile prostului este supus unui temeinic proces de bălăcărire, bârfă, jignire şi împroşcare de noroi. Unui om prost îi este foarte uşor să pună în seama celui vizat fapte total imaginate de prostia lui. Prostul se bucură când face chestii de genul ăsta. De obicei, bârfele proştilor sunt spuse pe la bodegi de cartier, postate sub anonimat pe site-uri de publicaţii online obscure, articole «de presă mârlănească», etc. Niciodată omul prost nu-i va spune în faţă celui vizat ceea ce are de spus. Prostia lui este prea mare ca el să se coboare la nivelul tău ca să te întrebe dacă e adevărat sau nu ce spune el despre tine. Grav este că omul prost se crede inteligent. Şi mai grav este că proştii sunt mulţi şi sunt printre noi...
miercuri, 15 aprilie 2009
Te pup în fund, conducător iubit !
Ţuguiatul buzelor şi chemarea la arme pentru cântarea conducătorului iubit face parte din tradiţia sclavagistă a poporului român. Nu contează aici că vorbim de Ceauşescu, Iliescu, Băsescu, Ţepeş sau directorul de instituţie... Realitatea este că în fiecare epocă găsim indivizi puşi pe fapte mari, gata să lingă frenetic bocancul celui care este şef peste el. „Te pup în fund, conducător iubit!” este titlul unei demenţiale cărţi scrise de Daniel Bădulescu imediat după Revoluţie. Am citit-o chiar în acele vremuri de proaspătă democraţie şi mi-a plăcut tendenţios de mult. Am descoperit acolo viaţa din era Ceauşescu aşa cum a fost ea: nici tragică, nici comică, nici îndestulată şi nici săracă – doar fantastică. Cine n-a trăit efectiv şi practic acele vremuri nu are cum să înţeleagă... Revenind la ţuguiatul buzelor, vreu să vă spun că rămân profund surprins şi îngrijorat când văd cum creşte procentul de lingăi pe metrul pătrat. Lingăul este un individ alunecos, aspirant de rahat care are un simţ olfactiv extrem de dezvoltat. Acolo unde vede adulmecă mai mult rahat, acolo e lumea lui. Se mânjejşte din cap până în picioare de excrementele fecale şi chiar se simte bine. Atunci când un lingău "miroase" rahat mai mult la altcineva, imediat se va băgat la lins acolo. Un lingău schimbă sursa de rahat fără prea multe resentimente. Important este ca el, lingăul, să lingă rahatul celui mai mare şef. Nu trebuie să vă miraţi de faptul că lui nu-i pasă că e efectiv în rahat ! Nu ! Lingăul este profund nesimţit şi vizibil ignorant la remarcile celor care-l arată cu degetul. Lingăul se remarcă în societatea românească prin faptul că, atunci când cară sau împinge un grăunte de nisip, trebuie să afle toată lumea ! Când lingăul face cel mai mic efort, toată lumea va şti cât de mult a muncit el, cât de mult l-a durut spatele, cât de mult s-a strofocat, etc... Mai era şi ceva de genul cât de mult a supt lingăul, dar asta e altă poveste. Principalul avantaj al unui lingău este acela că el este o specie de mâţă bipedă. Adică lingăul cade întotdeauna în picioare ! Ole ! Sunt şi cazuri (destul de dese) când lingăul cade în patru labe, dar asta doar atunci când îl pupă în fund pe conducătorul iubit. Pupatul în fund este un aspect pe care lingăul îl ţine ascuns... Şi asta ca nu cumva un lingău aspirant să prindă şmenul. Şi încă un amănunt: lingăul urăşte lingăul dar iubeşte lingăreala !
duminică, 12 aprilie 2009
Republica Moldova sau blestemul de a fi o ţară fără interes pentru USA şi statele europene...

vineri, 3 aprilie 2009
Diversiune, conspiraţie sau act de justiţie ?

joi, 2 aprilie 2009
Expoziţia "Moluştele în arte şi arhitectură", la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

Secţia Muzeu a instituţiei gălăţene încearcă să aducă spre cunoştinţă publicului vizitator o altfel de faţă a moluştelor, printr-o abordare ştiinţifică dar şi artistică. Interacţiunea moluştelor cu omul a început din vremuri preistorice, din necesitate, ele reprezentând mai întâi o sursă de hrană, apoi omul şi-a confecţionat din cochiliile lor diverse unelte, obiecte de uz casnic sau arme. Ulterior le-a înzestrat cu puteri magice şi nu a mai durat mult, în termeni evoluţionari, până când le-a folosit pentru a se decora cu ele. Pe măsură ce societatea a evoluat, importanţa lor a crescut, astăzi jucând un rol important în multe domenii, printre care şi medicina. Micro-expoziţia va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi până pe data de 14 iunie 2009.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)