marți, 8 noiembrie 2011

Rest in peace, JOE FRAZIER...


Pe 7 noiembrie 2011, adica ieri, a incetat dein viata Joe Frazier, unul din cei mai mari campioni mondiali la box profesionist, categoria grea. Un mare sportiv, care a facut din box un spectacol alaturi de George Foreman sau Muhammad Ali (alias Cassius Clay). Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Joe Frazier, care suferea de cancer la ficat, a decedat, luni, la vârsta de 67 de ani. Fostul campion mondial la categoria supergrea, George Foreman, i-a urat, luni, pe contul sau de Twitter, lui Joe Frazier, dupa ce a aflat de decesul acestuia, "noapte buna", si a spus ca îl iubeste pe fostul sau rival din ring.
Frazier s-a nascut la 12 ianuarie 1944, la Beaufort, Carolina de Sud, si a fost crescut de familia lui la o ferma. Înainte sa treaca la profesionisti în 1965, Frazier a avut o cariera de amator prolifica, devenind campion olimpic în 1964, la Tokyo, finala ce a câstigat-o cu o accidentare la degetul unei mâini. Joe Frazier si-a început cariera cu 29 de victorii consecutive, reusind sa devina pentru prima data campion mondial al greilor în 1970, dupa ce l-a învins pe Jimmy Ellis în cinci reprize.


Cel mai glorios moment al carierei lui Frazier ramâne primul meci cu Muhammad Ali, când a reusit sa-i administreze si prima înfrângere campionului mondial ce îi fusese retras titlul pentru ca nu a acceptat sa se înroleze în armata americana. Cele trei meciuri dintre Joe Frazier si Muhammad Ali din anii '70 au ramas în amintirea fanilor boxului ca unele dintre cele mai mari batalii din acest sport. Dupa "Meciul secolului", din 1971, au urmat alte doua lupte, în 1974 si 1975, ambele câstigate de data aceasta de Muhammad Ali. Ultima, lupta de la Manilla, a devenit un meci de box de referinta pentru sport în general. În runda a 15-a, desi era aproape orbit dupa loviturile încasate de la Ali, Frazier îl implora pe arbitru sa-l lase sa continue lupta. Pâna la urma, antrenorul sau, Eddie Futch, l-a retras din lupta.

Rest in Peace, Joe Frazier...

Un comentariu:

ali spunea...

SE DUC MARII SPORTIVI

Bine aţi venit pe blog-ul meu !

Fotografia mea
Galati, Romania
Salutare , prieteni !
Powered By Blogger